Indeks: 3840
Melvit Mąka Kukurydziana 1 Kg
Nazwa: MELVIT MĄKA KUKURYDZIANA 1 KG Producent: MELVIT S.A. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: MELVIT Kod kreskowy: 5906827012705 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Jest 28 produktów.
Indeks: 3840
Nazwa: MELVIT MĄKA KUKURYDZIANA 1 KG Producent: MELVIT S.A. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: MELVIT Kod kreskowy: 5906827012705 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 35759
Nazwa: BASIA MĄKA TORTOWA EXTRA PSZENNA TYP 405 1 KG Producent: GOODMILLS POLSKA SP Z O O Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: BASIA Kod kreskowy: 5902020163213 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 35760
Nazwa: BASIA MĄKA POZNAŃSKA TYP 500 1 KG Producent: GOODMILLS POLSKA SP Z O O Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: BASIA Kod kreskowy: 5902020163237 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 35761
Nazwa: BASIA MĄKA WROCŁAWSKA TYP 500 1 KG Producent: GOODMILLS POLSKA SP Z O O Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: BASIA Kod kreskowy: 5902020163220 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 66331
Nazwa: LUBELLA MĄKA PUSZYSTA POZNAŃSKA 1 KG Producent: LUBELLA S.P. Z O.O. S.K. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: LUBELLA Kod kreskowy: 5900049000212 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 66332
Nazwa: LUBELLA MĄKA PUSZYSTA TORTOWA 1 KG Producent: LUBELLA S.P. Z O.O. S.K. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: LUBELLA Kod kreskowy: 5900049000243 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 66333
Nazwa: LUBELLA MĄKA PUSZYSTA LUKSUSOWA 1 KG Producent: LUBELLA S.P. Z O.O. S.K. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: LUBELLA Kod kreskowy: 5900049000267 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 359620
Nazwa: BASIA MĄKA PSZENNA UNIWERSALNA TYP 480 1 KGProducent: GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: BASIAKod kreskowy: 5905669800341Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5,00%
Indeks: 141515
Nazwa: BASIA MĄKA KRUPCZATKA TYP 450 1 KG Producent: GOODMILLS POLSKA SP Z O O Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: BASIA Kod kreskowy: 5902020163206 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 690046
Nazwa: MELVIT MĄKA ŻYTNIA RAZOWA DO WYPIEKU DOMOWEGO CHLEBA 1 KG Producent: MELVIT S.A. Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: MELVIT Kod kreskowy: 5906827012668 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 816893
Nazwa: METRO CHEF MĄKA 1 KG ORKISZOWA PEŁNOZIARNISTAProducent: GRANO ALEKSANDER SIEWKOWSKI (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: METRO CHEFKod kreskowy: 5902241234778Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 76187
Nazwa:ARO MĄKA POZNAŃSKA TYP 500 1 KG [10 SZTUK]Producent:MŁYN DALACHÓW SP. J.(MW)Grupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:AROKod kreskowy:5907464584693 , 5907464584709Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 76185
Nazwa: ARO MĄKA LUKSUSOWA PSZENNA TYP 550 12 KG Producent: MŁYN DALACHÓW SP. J.(MW) Grupa: Art. spożywcze Podgrupa: Mąka Marka: ARO Kod kreskowy: 5907464584747 Kraj pochodzenia: PL Temperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5%
Indeks: 853724
Nazwa: ARO MĄKA KRUPCZATKA 1 KG 8 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: AROKod kreskowy: 5902241237793Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 853698
Nazwa:ARO MĄKA LUKSUSOWA TYP 550 1 KG 10 SZTUKProducent:PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:AROKod kreskowy:5902241237748Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:0,00%
Indeks: 853711
Nazwa: ARO MĄKA WROCŁAWSKA TYP 500 1 KG 10 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: AROKod kreskowy: 5902241237755Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 849848
Nazwa: FINE LIFE MĄKA TORTOWA TYP 450 1 KG 10 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: FINE LIFEKod kreskowy: 5902241238707Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 853685
Nazwa: ARO MĄKA UNIWERSALNA TYP 650 1 KG 10 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: AROKod kreskowy: 5902241237762Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 849835
Nazwa: FINE LIFE MĄKA LUKSUSOWA TYP 500 1 KG 10 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: FINE LIFEKod kreskowy: 5902241238691Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 849861
Nazwa: FINE LIFE MĄKA WROCŁAWSKA TYP 500 1 KG 10 SZTUKProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: FINE LIFEKod kreskowy: 5902241238714Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 767753
Nazwa: ARO MĄKA TORTOWA T450 12 KGProducent: PRZ .ZB-MŁ.'PZZ' W STOISŁAW.SA (MW)Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: AROKod kreskowy: 5902241234235Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 5,00%
Indeks: 145041
Nazwa:POLSKIE MŁYNY MĄKA SZYMANOWSKA PSZENNA UNIWERS. TYP 480 1 KG [10 SZTUK]Producent:POLSKIE MŁYNY S.A.Grupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:SZYMANOWKod kreskowy:5900766001431Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 241155
Nazwa: POLSKIE MŁYNY MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 450 G 1 KG 10 SZTUKProducent: POLSKIE MŁYNY S.A.Grupa: Art. spożywczePodgrupa: MąkaMarka: POLSKIE MLYNYKod kreskowy: 5900766004623Kraj pochodzenia: PLTemperatura MAX: Temperatura MIN: VAT: 0,00%
Indeks: 7024
Nazwa:BASIA MĄKA PSZENNA TYP 405 TORTOWA 1 KG [10 SZTUK]Producent:GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:BASIAKod kreskowy:5902020163213 , 5902020163312Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 7025
Nazwa:BASIA MĄKA PSZENNA TYP 500 POZNAŃSKA 1 KG [10 SZTUK]Producent:GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:BASIAKod kreskowy:5902020163237 , 5902020163336Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 7026
Nazwa:BASIA MĄKA PSZENNA WROCŁAWSKA TYP 500 1 KG [10 SZTUK]Producent:GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:BASIAKod kreskowy:5902020163220 , 5902020163329Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 141516
Nazwa:BASIA MĄKA KRUPCZATKA TYP 450 1 KG [10 SZTUK]Producent:GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:BASIAKod kreskowy:5902020163206 , 5902020163305Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Indeks: 359631
Nazwa:BASIA MĄKA PSZENNA UNIWERSALNA TYP 480 1 KG [10 SZTUK]Producent:GOODMILLS POLSKA SP Z O OGrupa:Art. spożywczePodgrupa:MąkaMarka:BASIAKod kreskowy:5905669800341 , 5905669800358Kraj pochodzenia:PLTemperatura MAX:Temperatura MIN:VAT:5%
Używana do wypieków, do naleśników, zachwalana podczas pieczenia świeżego pieczywa i pizzy - bohaterka kategorii - mąka pełnoziarnista!
Od setek lat króluje w polskiej kuchni, wyróżniając się nieoczyszczonymi ziarnami i dostarczając nam tym samym mnóstwa cennych minerałów i witamin. Jej prozdrowotne właściwości powodują, że stała się poważnym konkurentem dla innych, znanych i lubianych mąk.
W ofercie zakupyw24h.pl przygotowaliśmy dla Ciebie produkty popularnych i cenionych na rynku producentów, dzięki którym Twoje przyszłe, kulinarne poczynania będą jeszcze bardziej udane, a potrawy - jeszcze smaczniejsze!
Różne typy mąk posiadają specjalne, numeryczne oznaczenia. Na sklepowych półkach znajdziemy więc mąki np. 400, 450, 500, 1850 i 2000. Im większa liczba - tym mąka jest zdrowsza i posiada więcej substancji mineralnych. Przykładowo więc mąka pszenna pełnoziarnista typ 2000 posiada ich aż 2%.
Wśród najbardziej wartościowych i najzdrowszych mąk wyróżnia się razową i pełnoziarnistą. Ich różnica opiera się głównie na innym sposobie mielenia i odmiennej obróbce termicznej.
Mąka razowa a pełnoziarnista:
- Mąka razowa pszenna poddawana jest jednokrotnemu mieleniu, dzięki czemu otrzymujemy nieregularną konsystencję, o ciemniejszym zabarwieniu. Ten rodzaj posiada ogromną ilość potasu, magnezu i przeciwutleniaczy, przez co chętnie używamy go w wypiekach i w tradycyjnych, polskich daniach mącznych,
- Mąka żytnia pełnoziarnista używana jest do tych samych produktów i wyrobów, co klasyczna mąka pszenna. Z racji oczyszczenia stanowi za główne źródło błonnika, spowalniając przy tym proces przyswajania cukrów (a co za tym idzie - wpływając pozytywnie na naszą przemianę materii).
Wybierając więc mąkę do pieczenia chleba zwróć uwagę na wartość liczbową oraz na określenia, takie jak np. jasna, szara czy tortowa. Mąka pszenna pełnoziarnista jest wyraźnie grubsza, ciemniejsza, posiada fragmenty okrywy owocowej i nasiennej, dzięki czemu pełna jest wartościowych składników odżywczych. Dlatego też to ten typ mąki stosowany jest głównie w przypadku pieczywa o tzw. podwyższonych parametrach.
O ile mąka pszenna 2000 jest zdrowa i bardzo często wybierana w domowych wypiekach, o tyle zastąpić ją można mąką tortową, która zapewnia puszystość (np. biszkoptom), albo poznańską, która nadaje elastyczności.
Najpopularniejsza w naszym kraju jest mąka pszenna, wyrażona poprzez nazwy takie jak np. krupczatka, poznańska czy wrocławska. Ze względu na swoją delikatną formę wykorzystywana jest do wielu, znanych wypieków, naleśników, kruchych ciastek, omletów, makaronu czy klusek lub knedli. Bardzo często stanowi też za idealny sposób zagęszczania sosów i zup.
Typ powyżej 550 doskonale sprawdzi się przy cięższych wypiekach - np. w przypadku ciasta drożdżowego lub pączków. Nieco wyższy typ, powszechnie nazywany chlebowym, wyróżnia się pewnym stopniem przetworzenia, dzięki czemu wykorzystuje się je do pieczenia tradycyjnego chleba na zakwasie. Mąka najzdrowsza nazywana jest określeniem “z pełnego przemiału” i wyrażona jest poprzez najwyższą wartość - typ 3000.
Mąka żytnia pełnoziarnista do czego? Wykorzystujemy ją zarówno do makaronów, jak i do wypiekania pieczywa. Produkty wyrażone poprzez liczby 800, 950, 1400 (sitkowa), 1850 (starogardzka) czy 2000 (razowa) najczęściej spotkamy w składzie ulubionych bułeczek, rogalików lub chleba.
Bez względu na to jaką mąkę wybierzesz pamiętaj, aby przed użyciem ją "napowietrzyć" - czyli przesiać przez sito.